Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva: közlemény a Görög utcában történtekről

2023.08.30. | Rendészet, Rendkívüli

A Szentendre Éjjel-Nappal Nyitva fesztivál biztonsági feladatait 2023. augusztus 25-én, péntektől 27-én vasárnap estig a Szentendrei Rendészeti Igazgatóság látta el. A fesztivál programjának megfelelően a rendezvényt mindhárom nap 24.00 órakor bezárták a rendészet munkatársai. A szabályok mindenkire egyformán érvényesek, kivétel nincs, ennek megfelelően jártunk el a fesztivál ideje alatt is. Ezúton is köszönjük a szabályokat betartó vendéglátó helyeknek az együttműködést. Egyetlen esetben kellett a rend biztosítása érdekében fellépni, a közösségi médiában közzétett valótlanságok miatt ennek az esetnek a részleteit foglalja össze az alábbi közlemény. 

2023. augusztus 26-án, szombaton  éjfél után 10 perc körül a Görög utca 1. szám alatt – amely nem tartozott a rendezvény területéhez – még üzemelő és hangos zenei szolgáltatást nyújtó vendéglátóhely nyitva tartásának ellenőrzése céljából rendészeti intézkedésre került sor. Ennek indoka, hogy a városvezetés határozott és érthető elvárása volt a rendezvény tervezése során, hogy a fesztivál tekintetében maximális biztonságra, a szabályok teljeskörű betartására és a belvárosi lakosság érdekében a zajszennyezés minimalizálására törekedjünk.

Az ellenőrzés során kiderült, hogy a vendéglátóhely nyitvatartási engedélye 23.00 óráig szól, ezért az eljáró rendész járőr pár felszólította az ott dolgozókat az egység bezárására. Miután erre nem volt hajlandó a személyzet, a rendészek fél egykor rendőrségi segítséget kértek. Az utcáról és a helységből lassan, de folyamatosan távozni kezdtek az emberek. A rendőri segítség megérkezése előtt 01:15 körül a vendéglátó egység bezárt, azért a járőr visszamondta a rendőri segítséget, majd távozott a helyszínről. A rendészet dolgozóinak fellépésével kapcsolatban a  közösségi médiában terjesztett súlyos állításokat ezúton is visszautasítjuk: a rosszindulatú és hangulatkeltő posztok minden alapot nélkülöznek, jogsértő tartalmuk miatt a jogi lépéseket megtesszük. A vádak megalapozatlanságát bizonyítja az is, hogy az érintett vendéglátó hely közleményben határolódott el a posztolóktól.

Hasonló cikkek